Tips för MBA-studenter på heltid

Posted on Category:category Leave a comment

En ny MBA-student har UNAM Pumas Tröja gott om sin tallrik: klasser och projekt, nätverksevenemang, rekryteringsmöjligheter-för att inte tala om de gemensamma gradskolan utmaningar att få nya vänner och (för vissa) justering till en ny stad. Reader R undrar om vi har några bra förslag för MBA-studenter på heltid, särskilt kvinnliga MBA-studenter … Hej, jag undrade om det kunde finnas ett Wolverhampton Wanderers Tröja inlägg som är centrerat kring att starta ett heltidsföretagsprogram? Jag flyttar in för orientering nästa vecka och skulle gärna se ett inlägg (med läsarkommentarer) om hur man balanserar skolarbetet med sociala aktiviteter och yrke rekrytering/nätverk, föreslagen läsning (BusinessWeek och WSJ?), Hur metod rekryteringshändelser med De stora företagen på campus osv … tack! Jag tycker att det här är en bra fråga, så jag räckte till några MBA: er som jag känner och bad Corporette Facebook -gruppen om tips. Jag har alltid tänkt på upplevelsen av att få en juridiksexamen mycket annorlunda än en MBA, bara för att umgås och nätverk är en så stor del av MBA, jämfört med mentaliteten “din GPA är allt” under första termin eller Två av lagskolan. Några bra förslag från vänner, när de blir frågade om balans och läsrec: er: de bästa förslagen för heltids MBA-studenter
(Från KATs flickvänner med MBA -grader …) Den första terminen kommer att vara överväldigande. Fokusera på överlevnad och försök att minska åtagandena utanför. Det blir enklare efter det.
Hahaha jag hade ingen balans. Jag var nyligen gift och sedan gravid. Inte främsta tider i livet för att gå ut. Jag antar att det hjälpte? Jag läste WSJ varje dag och använde en RSS -läsare för att hålla reda på branschnyheterna. Och min GPA sugde helt. Allt fungerar. Mycket få människor misslyckas med sina klasser. Jag fick höra av en alun (som hade varit valedictorian) tidigt att det inte är värt att ha en hög GPA på bekostnad av de sociala och nätverksförmåner och jag tog det till hjärtat.
Det väsentliga för överlevnad är att ta reda på vilka 20% av den tilldelade läsningen du faktiskt måste läsa.

Andra Manchester United Tröja saker kvinnliga MBA -studenter borde läsa
Affärsläsning: WSJ, Bloomberg, Company Insider (det kommer att vara enklare när du begränsar ditt fokus; bäst nu titta på det som en generalist), Harvard Company Review – du kan också följa påverkare du gillar på LinkedIn.
Kvinnors företagsläsning: Forté Foundation, Forbes Woman, Catalyst.org, Ellevate Network (tidigare 85 Broads) – det finns massor av andra som Muse, men de tenderar att vara mycket mer frilansare/entreprenörfokuserade.
En fantastisk NYT -artikel (som jag rekommenderar ofta här eftersom det är en så intressant läsning) om varför vissa kvinnor inte utmärker sig på företagsskolan (ledtråd: det är inte dem – men att förstå hur vissa av korten staplas mot dig kan vara positiva) .
Ett enastående inlägg om “Att få ut det mesta av ditt första år i ett MBA-program” från en andraårsstudent på Kellogg.
En samling Stanford Company -studenters berättelser om en gemensam vecka i ett MBA -program, Chicago Booth Studentbloggar på Booth Experience och bloggar från MIT Sloan’s Class 2016 2016
Jag föreslår också att du läser Lean i, av Sheryl Sandberg – hon pratar bara om sin MBA -upplevelse kort, men i allmänhet är det en snabb läsning och en bra.
Lisa från Privilege har också bloggat tidigare om sin takeaway från stora MBA -klasser (en underhållande läsning), och en vän till en vän planerar tydligen att blogga sin Kellogg MBA -upplevelse (efter att ha varit TV -producent i flera år) på TV till MBA.

En anteckning om Forté Foundation: s webbplats: deras “MBA Central” tillhandahåller helt gratis webbseminarier, ett schema för personliga evenemang, GMAT Prep, förslag på att välja en skola, helt gratis studentmedlemskap, ett e-nyhetsbrev och mer. PSST: Vi har pratat tidigare om hur man blir ledare (inklusive läsförslag för ledare), liksom det bästa läsematerialet för MBA -studenter, beslutar om vi ska få en MBA, ekonomiskt förbereda dig för gradskolan och vänja sig vid En heltidsstudentbudget, som alla också kan vara till hjälp för dig. Damer, vilka är dina bästa förslag för MBA-studenter på heltid, särskilt kvinnliga MBA-studenter? Vad är den bästa läsningen för dem; Hur föreslår du att de balanserar skolan och livet? . För att vi ska tjäna avgifter genom att länka till Amazon.com och anslutna webbplatser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *