Merci Monsieur Alaïa

Posted on Category:category Leave a comment

Merci Monsieur Alaïa

Upplagt av Aloïs Guinut på måndag 27 november 2017 · Lämna en kommentar

För en vecka sedan gick Azedine Alaïa bort vid 77 års ålder och låter oss föräldralösa till honom som kanske har varit den sista av “Grands Couturiers”, som snarare syr kläderna direkt på mannequins än att dra dem på förhand.

Efter att ha följt en träning som “Les Beaux Arts”, slog Azzedine Alaïa sina kläder som skulpturer för att förbättra kvinnors kropps överklagande. Enligt honom kom all sin inspiration för sin kärlek till “les femmes”.

En stark oberoende karaktär, han svarade bara några privilegierade journalister, som upprepade gånger vägrade att vara chef för någon typ av couture hus, som säljer sin underbara kappa bredvid sin Marais Atelier.

Aldrig överensstämmer med trender, sa han att du kanske inte berättar när hans kläder gjordes, ett bevis som de var här för att hålla.

Från hans debuts till de åttiotalet till idag konstruerade Azedine Alaia sina kläder på några häftklamrar som gör sitt arbete så ikoniskt.

Bodycon

Strukturerade Bodycon-kläder är det bästa sättet att understryka kurvorna eller kvinnornas kroppar Alaïa älskade så mycket.

Bodycon kläder har varit i alla sina samlingar med tanke på att hans debuter på 1980-talet. Vid en tidpunkt då raseriet var allt om överdimensionerade axlar av Powerwomen, gjutit han sina kläder som korsetter.

Hans “bandage klänningar”, (också en ikonisk bit av en av de nyligen passerade Hervé Léger), är nu bland modeklammer, som upptäcks på både lyxbutiker samt high end butiker.

Mjuka veck

Verken på tyger är centralt i Alaïas arbete. Hans kläder var både strukturerade såväl som anpassningsbara till kroppen i den meningen att deras strukturerade uppträdde när de slits på kroppen.

Under åren skapade han kvantitet av pläteringsteknik, som ofta applicerades på underkroppen, för att producera volymen medan han fortfarande är mjuk och enkel att bära.

Lägenheter eller öppnade veck, minimal eller anmärkningsvärt flounced, Creativity of Alaïa var oändlig för att producera volym på nya sätt.

Volymer

Oavsett om det skapas av mjuka eller styva tyger, är Alaïas konstruktioner en balans mellan gjutning såväl som accentuering av kurvorna med smart placerade tillägg av volymer.

Vanligtvis är volymen belägen på höfterna, accentuerar höfterna såväl som bakom bäraren i form av det “nya utseendet”.

Utformningarna av Alaïa har alla tenderar att markera timglasformen av kvinnor, som understryker kontrasten mellan en tunn midja och stora höfter medan andra designers där man letar efter ovanliga silhuetter, var han alltid sant att “L’Énnel féminin”.

Denna kärlek till en härlig kropp, som aldrig sätter ett mode uttalande bakom utsmyckning av en kvinna är en av de skäl som har gjort honom till en föredragen bland filmstjärnor runt om i världen trots att han aldrig investerat i reklam eller reklam.

Vana

Titta på Alaïas stil över mycket mer än 30 år, avslöjar sitt avsiktliga alternativ för en begränsad palett av vanliga färger. Hans favoriter är svart, vita och röda.

De satte fokus på formen såväl som kappstekstens konsistens såväl som på kvinnans kropp som bär den.

Du kan upptäcka ett blommigt tryck eller en annan färg här såväl som det, men de förblir anekdotiska i Alaïas arbete.

Texturer

Tunga jersey pläter samt flounces, stretchiga bandage, styva bälten samt korsetter samt flytande transparenta silke är några av de många texturerna som favoriseras av Alaïa.

Alternativet för texturen var mycket avgörande eftersom det båda gjutit formen på kläderna såväl som skapade visuell kontrast på en annars vanlig färgad outfit.

Genomskinlighet bredvid opacitet, ett tjockt läder på en flytande silke eller arkitektonisk plätering som skapar en utskrift som effekt.

Midja definition

Alaïa var besatt av kontrasten mellan en liten midja såväl som stora höfter samt det är det nästan omöjligt att upptäcka en av hans skapelser där midjan inte är definierad.

Enligt honom gjorde hans cinched klänningar varje kvinna, snygging, oavsett hennes storlek.

Utklipp

Alaïas utveckling kan vara mycket avslöjande. Brösten, ryggen, liksom benen som ofta är stigerna av outfiten.

Ibland kan många mer oväntade bitar av huden visa av skickligt placerade hål: i midjan, på baksidan, på tightsna … alltid i grafiskt och elegant sätt.

Prêt à couture

Om du var tvungen att citera en ikonisk del av Alaïa, skulle det vara hans skridskedja som samlade alla ovan nämnda stapelklammer av Alaïa. En midja cinched klänning, bodycon på toppen med en veckad volym på botten.

Numera kan denna kappa stil har kopierats mycket mer tid som du kan räkna med, har nått statusen för tidlös stilikon.

Alors, Merci Monsieur Alaïa

Kategori: Blog · Taggar:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *