National Women’s History Month: Betsey Johnson

Posted on Category:category Leave a comment

Dela

Tweet

Stift

Reddit

Ficka

I historien om amerikansk mode har det varit många fascinerande, inflytelserika, begåvade kvinnor som innoverar såväl som producera fantastiska mode. Härifrån på budgetplanen som vi skulle vilja framhäva bara några av dem för National Women’s History Month. Vi har kommit långt, älskling!

Denna publicering kan innehålla affiliate länkar. Se vår sekretesspolicy.

En sådan dam är Betsey Johnson.

Kvinna i veckan: Betsey Johnson

Betsey Johnson, född och uppvuxen i Wethersfield, Connecticut, var passionerad om två saker som i slutändan skulle leda henne till sin ikoniska karriär: teckning och dans. Det var i hennes dansklasser såväl som senare, cheerleading, som Betsey honed på sin intresse för kostymstil samt skissar danssembler. Varje typ av fan av Betsey kan snabbt se sambandet mellan hennes rötter i dansdräkter såväl som hennes modedesigner idag.

Efter examen med Syracruse University fick Magna Cum Laude, fru Johnson sin allra första äkta prestation inom modebranschen: att vinna den eftertraktade gästredigeraren tävlingen på Mademoiselle Magazine, liksom fortsätter att arbeta med sin framgång genom att landa en uppgift med tidskriftens konstavdelning. Bara ett år senare arbetade hon för tillbehör, en New York-plagg. Här är en 1967 outfit designad av Mrs. Johnson för tillbehör

Snabbt står ut för att hon utnyttjar ljusfärg, låga midjor, puffar och London inspirerade Avante Gaurde-material som duschkabiner samt den pinstriperade ullen av gamla Yankee-uniformer, Setsey Johnson förseglade hennes allra första sätet i modehistoria som en upphovsman Av “Youthquake” -rörelsen, en rörelse i konst, mode samt kultur som innehöll energin och ansikten av ungdomar, liksom med Andy Warhol, Edie Sedgwick samt Twiggy. Det var ett viktigt kulturellt skifte för att erkänna den monetära kraften i ungdomar, både i utveckling såväl som konsumtion.

Youthquake påverkar mode idag, som ses i en 2011 Prada Collection:

Vid 1971 hade Betsey Johnson flyttat till Alley Feline samt vann Coty Fashion Critics Award vid 27 års ålder och blev den yngsta designern att göra det. Efter denna period av innovativ energi stannade Johnsons mönster som de kulturella vindarna skiftades, liksom hon var tvungen att sticka barn och moderskapskläder efter att Gatle Feline gick ut ur affärer. Även om hon i hennes ord kände att det var “överallt, hon fortsatte att utforma såväl som ingår i modeindustrin, som kunde hamnade vara medveten och inkluderade när punk motion öppnade en dörr för förnyelse. Fru Johnson samarbetade med Chantal Bacon för att öppna dörrarna till etiketten Betsey Johnson i det kända Soho-samhället av Manhattan. Denna arbetsetik samt obeveklig uthållighet i ansiktet av uppenbart misslyckande är en viktig funktion i framgång, något vi såg i förra veckans profil av Diane von Furstenburg.

Tidigt betsey johnson etikett

Etiketten togs av såväl som så välkänt såväl som Infamous började ses med BJ-designen, beställda beställda. Vid en tidpunkt överskattade etiketten efterfrågan på en kappa som slits av Madonna, liksom överproducerad, Praktiskt förlorar verksamheten i processen. Som Betsey kommer ihåg: “Vid en låg punkt öppnade vi upp mitt loft och satte hela min årgång till salu. Det tar tre månader att kompensera för en månad dålig affär. Du går med UPS och Downs, men du är aldrig riktigt en säker satsning. ” (WWD, 2001)

År 1999 tilldelade Fashion Designers of America henne sin eftertraktade tidlösa färdighetspris, liksom 2009, fick Johnson National Arts Club Medal of Honor for Lifetime Prestation i mode.

Betsey är känt för sin entusiasm, djärva plaggstil samt sin egen signaturstil. Hon gör ett vagnhjul samt splittringar i slutet av varje Betsey Johnson Runway Show.

Fru Johnson fortsätter att skapa ungdomliga, relevanta, intressanta kläder.

Efter att ha bekämpat både yrke såväl som personliga strider (bröstcancer, tre skilsmässor), förnekar hon sitt hårda intjänade liv idag, fullt av mode och svårt arbete, hennes barn Lulu och två barnbarn.

Vänligen lämna det här fältet Utomhus budgetplan fashionista i din inkorg!
E-post *

Kontrollera din inkorg eller spam-mapp för att verifiera din prenumeration.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *